2 mai 2008

Ronnie intr-o noua finala

Dupa semifinala cu Stephen Hendry din seara asta, Ronnie se va intalni maine seara fie cu Ally Carter cu care imparte in acest campionat premiul pentru break-ul maxim, fie cu Joe Perry care este condus momentan de Ally cu 2 puncte. (9-7)
-
Dupa penultimul frame al sesiunii de azi in care Ronnie a avut 2 "nimeriri", in ultimul frame a reusit sa rateze de 2 ori la bila neagra din pozitii relativ facile. No, acu cica ar fi chit cu soarta. :)
-
Revenind spectaculos dupa ce a fost condus de Hendry o buna bucata de vreme, Ronnie a profitat la maxim de noile energii. Astfel, meciul s-a incheiat 17-6 in favoarea englezului. Maine dimineata ramane sa vedem cine ii va fi adversar in lupta pentru al 8lea titlu de campion mondial. (my votes on Ally, desi nu mi-e foarte simpatic)
-
In orice caz, aceasta finala de campionat mondial va fi una cel putin interesanta. Enjoy!!
-
(post pentru amicii mei care niciodata nu stiu ce se intampla, dar sunt fani cica) :D
-
PS: azi m-am lamurit si eu intr-o chestie, tot referitor la snooker. Cica e o diferenta intre break-ul maxim (maximum break) si cel mai mare break (highest break). Ziceau azi comentatorii in timpul meciului ca break-ul maxim e unic, ala de 147. Cel mai mare break zice ca ar avea valoarea intre 1 (ma rog, mai dificil) si 155, in cazul in care adversarul a comis un fault lasand freeball inainte ca jucatorul in cauza sa isi inceapa break-ul. In acest caz cica un jucator bun ar putea sa beneficieze de 16 bile rosii in loc de 15 (inca incerc sa imi aduc aminte de ce, dar google-esc mai incolo). Na, si cica ar mai fi un highest break posibil, de 163 de puncte, dar pe ala nu l-au explicat. O sa edit later sa va zic. Deci daca unu face 155 e premiat pentru 147 (break-ul maxim e premiat), celelalte puncte ramanand in vant, doar amintire si record?? No, in fine. Revin later.


4 comentarii:

Anonim spunea...

Maximum break este 147 dupa regulile snooker. Pentru asta se ofera 147.000 lire sterline. Highest break poate sa fie 155, sau 163(desi nu e chiar asa) intr-un caz special care il voi detalia imediat. Pentru highest break se ofera 10.000 lire sterline. Asta se observa in genericul ala de la inceputul transmisiunilor de pe Eurosport.
Break-ul acela de 163 se poate obtine, dar niciodata intr-o competitie oficiala, ci intr-un meci de demonstratie. Presupunand ca un jucator porneste cu 155 puncte si are lovitura de deschidere. El incearca sa loveasca rosiile, dar rateaza total si pune alba in snooker(e posibil). Celalalt jucator, care porneste de la 0, primeste puncte pentru faultul executat de cel cu 155 si are pozitie de free ball. Presupunem mai departe ca face si el un break de 155. In cazul acesta, fiind egalitate, neagra se repozitioneaza si alba se pune in D. Jucatorii acum decid care sa loveasca primul (din cate stiu asta se face lovind simultan doua bile pe lungimea mesei si observand care ramane mai aproape de manta inferioara, cea cu D-ul). Daca aici castiga cel care a facut 155 pe merit, porning de la 0, si mai baga si neagra apoi, atunci are un break de 162. Am gasit undeva cum ca s-ar putea 163, dar oricat m-am gandit nu am putut sa imi dau seama cum.

Angela Gathe spunea...

....wow...
1. mersi fain de informatii, n-am fost eu in stare sa le caut azi noapte si tu ai avut rabdare sa scrii tot comment-ul asta. thanks a real lot, i feel less dumb now :)
2. ma bucur sa vad ca nu a ramas postul asta fara comment, m-ar fi durut, mai ales cand stiu ca EXISTA fani snooker romani, mai greu e sa ii gasesti.

Thanks again. It made my day. :)

Anonim spunea...

Off-topic reminder : Sa-ti duci tefu la decodat :D

Angela Gathe spunea...

hehe, multam :D